Rooms by the Sea - Hopper
Habitacions vora el mar - E. Hopper
 
El Carles Mitjà ha tingut la gentilesa de nominar-me al seu blog amb el Versatile Blog Award, una de les iniciatives que busca difondre blogs a partir de les preferències dels bloguers. Si s'accepta la nominació, s'han de seguir les següents normes:

Agrair la nominació a qui l'ha feta. Ja em perdonaran els promotors, però hi ha coses que de tan evidents no cal ni dir-les. Gràcies, Carles!

Incloure un enllaç al seu blog. També evident, el teniu una mica més amunt. El blog del Carles Mitjà és de fotografia però no només de fotografia; d'alguna manera, és com dos blogs en un: l'especialitzat i el personal. Doblement interessant.

Seleccionar i enllaçar quinze blogs que segueixis i comunicar-ho als autors. De primeres, quinze blogs per recomanar em van semblar molts, però al final n'he hagut de descartar uns quants. Crec que hi ha una mica de tot: de ben coneguts, d'abast més petit, d'antics, de molt recents, de seriosos, de divertits... Som-hi!
 
 
  • Betes i Clicks. Un blog dels veterans i molt coneguts, que fa que el món 2.0 sigui apte per a tots els públics. No fa gaire que va rebre aquesta mateixa nominació però no me n'he pogut estar; és un blog que m'agrada molt i potser queda algú que encara no el conegui. Espero que a l'Anna Codina no li faci res la repetició ni que sigui a títol "honorífic".
  • Biotecnóblogos. Es pot explicar la ciència més avançada de forma entenedora? I entretinguda? Com si fos una pel·lícula de misteri? Sí, i els biotecnóblogos ho fan.
  • Crónicas germánicas. Les aventures d'una catalana a Alemanya, un blog que el mes vinent farà el seu primer any. Costums diferents, problemes lingüístics, coses sorprenents... I és que, per si no us n'havíeu adonat, el que passa a Alemanya m'interessa.
  • De Lima a Limón. Un blog que només fa uns mesos que camina, dedicat a la crítica gastronòmica i apte per a totes les butxaques. Com que es mouen entre Madrid i Vigo no he tingut ocasió de seguir les seves recomanacions, però tot arribarà.
  • El traductor català. Si necessiteu la traducció al català d'un poema, busqueu-lo al blog del Salvador Pila. Una gran feina!
  • Entartete Musik. Un blog amb milers de seguidors. El seu autor, Gavin Plumley, defineix Entartete Musik com una revista cultural. Parla sobretot de música, però també de llibres, pintura o vins; sempre molt ben escrit, és un plaer llegir-lo. I a on més pots trobar una entrada sobre la mel amb aroma de til·ler?

   A blog with thousand of followers. Its author, Gavin Plumley, describes Entartete Musik as a cultural journal; especially about music, but also about books, painting or wines. Very well written, it's a pleasure to read it. Besides, where else could we read a post about the taste of linden?
  • Fica-hi la llengua. Entrades breus amb explicacions precises. Per aprendre a escriure i parlar una mica millor.
  • Gaussianos. Un blog dedicat a les matemàtiques. No totes les entrades son aptes per a tots els públics, de fet la majoria no ho són, però de tant en tant baixen a peu de carrer i ens parlen d'autoritats que no saben si el zero és parell o senar. Si sou dels iniciats, molt recomanable.
  • Gilded Birds. Instantànies d'ideals de bellesa contemporanis. Els convidats parlen del que significa la bellesa per a ells, a partir d'una imatge o un objecte que ells mateixos trien. No us perdeu la seva galeria, que els recull tots.

   A snapshot of contemporary ideals of beauty. Guests talk about beauty from a picture or an object they choose. Don't miss the gallery, which collects all of them.
  • Homodefectus. Em confesso enamorada dels pajarus defectus del Zapa, pingüins inclosos. Si voleu començar el dia (el dia que publica, vull dir) amb un somriure, seguiu-lo.
  • Pildoras de moda. La moda és un dels temes amb més presència al món bloguer, però aquest blog és diferent. Parlem de moda i parlem d'indústria, de costumisme, d'art, de models, de literatura, de museus, de fotògrafs...
  • The Art Song Project. Haureu d'esperar uns dies per accedir a aquest blog, estan fent reformes, però si us agrada la cançó l'espera pagarà la pena: hi trobareu cançons d'autors més o menys desconeguts interpretades pels autors del blog.
   [Afegit: ja està disponible The Art Song Project!]

   You will have to wait a few days to read this blog because they are doing maintenance at the moment, but if you like Art Song it's really worth it: you'll read about songs by less-known composers performed by the authors of the blog.
   [Add: The Art Song Project is back!]
  • Una docena de Diuen que, en un blog, les llistes són garantia d'èxit. Doncs bé, aquest blog només conté llistes. Hi trobareu qualsevol cosa que us imagineu i que es pugui llistar, i com que és tan variat de ben segur que trobareu moltes que us agradaran.
  • Wolfgang und Ludwig. Una altra de les meves debilitats. Recordeu el gnom de jardí viatger de la pel·lícula Amélie? Wolfgang (Amadeus Mozart) i Ludwig (van Beethoven) vénen a ser una cosa similar, però ells gaudeixen de la vida, i ens ho expliquen.

   This blog is one of my weaknesses. Do you remember the travelling gnome in the movie
   Amélie? Wolfgang (Amadeus Mozart) and Ludwig (van Beethoven) are somehow similar, but they enjoy life and let us know.
 
Un cop complertes les normes de la nominació queda per complir la norma musical d'aquesta casa. Normalment trio la imatge que il·lustra l'entrada a partir de la cançó que escoltem, però aquest cop li vaig proposar al Carles Mitjà un joc: ell triava un quadre i jo pensava una cançó que li pogués escaure.

El Carles em va enviar dos quadres, tots dos relacionats amb el mar, dels quals vaig triar el de Hopper, Rooms of the Sea. El mar en calma em transmet normalment sensació de pau però en aquest quadre les habitacions buides i endreçades i la porta oberta cap a aquest mar encalmat em van transmetre sensació d'aïllament i inquietud. Això em va recordar una cançó de Schubert, Meeres Stille (Mar en calma).

El poema és de Goethe i es va publicar el 1795; Schubert va escriure la seva cançó el 1815 i l'obra de Hopper és de 1954. Hem recorregut pràcticament cent seixant anys... La interpretació és la del baríton Bryn Terfel acompanyat per Malcolm Martineau. Espero haver-la encertat, Carles.
 
Meeres Stille 
 

Tiefe Stille herrscht im Wasser,
Ohne Regung ruht das Meer,
Und bekümmert sieht der Schiffer
Glatte Fläche rings umher.

Keine Luft von keiner Seite!
Todesstille fürchterlich!
In der ungeheuren Weite
Reget keine Welle sich.

La calma profonda regna a l'aigua,
la mar descansa immòbil,
i el mariner observa amoïnat
la plana superfície que l'envolta.

Cap brisa per enlloc!
L'espantosa calma de la mort!
En la vasta extensió
no belluga cap onada.

 

Comments powered by CComment

El lloc web de Liederabend utilitza galetes tècniques, essencials per al funcionament del lloc, i galetes analítiques que pots desactivar.